lördag 24 september 2011

Ales Stenar - en hälsoklinik?

 Ales Stenar, kallad Nordens Stonehenge, vill jag rekommendera att besöka av de som är intresserade av förfädernas kunskaper i Naturens krafters "management". Ta med er en pendel (behövs bara en ring och lite sytråd) eller slagrutor (kanske både och) men lämna vardagens stress hemma. Prova att gå med pendeln längs stenarna, på insidan och utsidan av skeppssättningen. Håll pendeln ovanför stenen som ligger på marken där inne mot östsidan. Gå mot femte stenen (från öst räknat) från branten. Nu har ni gjort ett litet experiment som gav er en upplevelse att något konstigt rört er pendel. Kalla detta för energi, naturens kraft eller hitta själv på ett namn.
 Detta var kunskaper som forntidens folk använde sig av för att modellera jordens energi till ett specifikt ändamål, som hälsa till exempel. Lokala legender berättar att de sjuka lades till den liggande stenen eller infertila kvinnor satt på den. Vikingarna brukade också sitta på den och ladda energi inför deras härjande.
 Var Ales Stenar en slags hälsoklinik? Legender.......
Men en fråga man ställer sig, varför finns det domarringar och skeppssättningar överallt i Sverige?
 Bara i Arild och Vikens omgivningar har man funnit 68 sådana stenfornlämningar. Och bönderna som "vidskepligt" vägrar att skada dem.
 Stensättningar finns runtom i hela världen och man tänker genast på Stonehenge.
 Att en person med kunskap i slagrutor fanns i FengShuimästarens team väcker tankar eller de frimurarna som använde sig av slagrutan för att hitta rätt plats för kyrkor eller fästningar.
 Allt är, tills vidare, ett mysterium. Eller.....?
 Fundera lite på allt detta.
 Apropå Ales Stenar, om ni åker dit en dag, glöm inte att ta med er picknick korgen och några "skeptiska" vänner.
 Hösten där nere är vacker och upplevelserna berör och är svåra att glömma.
                              En resa 7000 år tillbaka......
Ales Stenar
Carnac Frankrike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar