torsdag 22 september 2011

Akupressur lindrar narkolepsi

Narkolepsi har fått en oväntad upptrappning i Sverige och drabbar i dag tusentals personer i alla åldrar. Förutom medicinering finns det naturliga hjälpinsatser som positivt kan påverka en narkoleptikers livskvalité:

-att träna regelbundet under dagen
-att gå till sängs och vakna vid samma tid
-att vara ute i frisk luft
-att ta några tupplurar (max 20 minuter) under dagen
-att använda ljusterapi
-att umgås med familjen, vänner, skolkamrater etc
-att undvika sprit och nikotin

I tillägg till detta (ovanstående) vill jag tipsa om akupressur, en metod inom den kinesiska läkekonsten som kan bidra till en förbättring för den som lider av narkolepsi.
Akupressur, känd som akupunktur utan nålar, förbättrar flödet av livsenergin (Qi). På samma sätt som alla andra sjukdomar betraktas också narkolepsi som en obalans eller broms i kroppens normala energisystem. Genom att trycka på vissa punkter varje dag kan man lösa upp blockeringar och få energin att cirkulera. På så sätt får kroppen en möjlighet att läka sig själv.
Här kommer några akupunkturpunkter (de runda, markerade punkterna) som ska tryckas, roterande i en minut, medsols, med hjälp av fingret eller ett avrundat föremål (t ex en penna)



 Två behandlingar minst om dagen till dig eller din "patient"! Var envis och kärleksfull!

N.B. Ta en titt här: http://www.glykon.se/GlykonArtiklar.htm

3 kommentarer:

  1. Det här låter väldigt spännande.
    Om man följer dina råd när kan man förväntas börja se resultat?

    SvaraRadera
  2. Det tar en, två månader om man är konsekvent(åldern, de andra hjälpinsatserna etc spelar också en roll). Bra att diskutera med läkaren kopplad till fallet om en eventuell justering av medicineringen, i fall förbättringar förekommer. Lycka till och ge inte upp!

    SvaraRadera
  3. http://www.glykon.se/GlykonArtiklar.htm

    SvaraRadera